Yazdır
Kategori: GENEL KÜLTÜR
Gösterim: 1242

 

Değerli ziyaretçilerimiz;

Günden güne büyüyen sitemizde sizler için yeni bir uygulamaya adım atıyoruz. Bildiğiniz gibi konuştuğumuz dili iyi bilmenin yanı sıra yabancı dil bilmekte artık çok önemli. Özellikle evrensel olarak kabul edilen İngilizceyi bilmek ayrı bir öneme sahip. Meslek hayatımızda, yabancı ülkelere yaptığımız seyahatlerde, bir yabancı ile iletişim halinde ve daha birçok alanda İngilizceyi bilmek kaçınılmaz oldu. Günümüz şartlarında bu gerçekleri kabul edip İngilizce öğrenmeye çalışanlar çeşitli engellerle karşılaşabiliyorlar. Kimi kurs için istenen ücreti ödeyemiyor, kimi ödeyebildiği halde doğru düzgün öğretim göremiyor, yine kaynak sıkıntısı vd. durumlarla karşılaşabiliniyor. Haliyle hevesle başlanılan iş hüsranla sonuçlanıyor. ''asagidakilerdenhangisi.com'' sitesi olarak internet üzerinden yaptığımız araştırmalarda hem ücretsiz olup hem de tam anlamıyla İngilizceyi öğretebilen bir kaynağa rastlamadık. Muhakkak ya öğrenim ücretli oluyor ya da içerik belirli bir düzeyde bırakılıp tam olarak öğretilmiyor. İşte biz bu eksikliği gidermek adına sizlere yeni bir fırsat sunuyoruz. Sitemizde hem ücretsiz hem de İngilizceyi tam öğreten ‘’İngilizce Kursunu’’ başlatmış bulunuyoruz. Artık oturduğunuz yerden rahatlıkla İngilizceyi öğrenebileceksiniz. Allah izin verirse kurs bitiminde sağlam bir dil bilgisi öğrenmenin yanı sıra İngilizce kendini rahatlıkla ifade edebilen, akıcı konuşabilen bir birey olacaksınız. Şimdi sizlere kurs hakkında detaylı bilgi verelim:

Şu şöyle olacak, böyle olacak gibi gelecekle ilgili konuşmak hiç kimsenin haddine olmadığı gibi bizim de haddimize değil. Bunun için diyoruz ki: Allah izin verirse:

Amerikan İngilizcesinde ‘’a book, a box ‘’ gibi kelimelerin başında yer alan ‘’a’’ harfi genellikle ‘’e’’ şeklinde telaffuz edilir. Yani bu kelimeler ‘’e buk, e boks’’ şeklinde söylenir. Halbuki istisnalar dışında genellikle İngiliz İngilizcesinde ‘’a’’ harfi ‘’ı’’ şeklinde telaffuz edilir. Yalnız bu ‘’ı’’ nın telaffuzu Türçedekinden farklıdır. Bu harf söylenirken ağız biraz daha fazla açılır. Bu konu hakkında derslerde daha detaylı bilgi verilecektir.

Yine genellikle İngilizler sözcük sonunda yer alan ‘’r’’ harfini söylemezler. Amerikalılar ise hafif vurgulu ve peltek bir şekilde telaffuz ederler. Örneğin; ‘’car’’ sözcüğünü İngilizler ‘’a’’ harfini biraz uzatarak ‘’ka:’’ şeklinde söylerken, Amerikalılar ‘’kar’’ şeklinde telaffuz ederler.

Ayrıca aşağıdaki uyarılara da dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır:

 

Bir kelimenin yanına bir kelime gelince,

Bir sesin yanına bir ses gelince,

Bir insanın yanına bir insan gelince,

Büyürler, büyürler, büyürler… Ölümden önce.

 

İngilizceyi öğreneceğiniz bu sürecin, sizler için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.