2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2016/11) Sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayıp T.C Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek öğrenebilecektir.

 

2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2016/11) sonuçları için tıklayınız.

e-YDS Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

e-YDS ile YDS arasındaki ne fark vardır?

e-YDS’nin bildiğimiz YDS’den bazı üstünlükleri dışında soru tarzı, geçerlilik süresi gibi detaylar tümüyle aynıdır. Yani YDS’ye girdiğinizde kazandığınız haklar ne ise e-YDS’ye girdiğinizde kazandığınız haklar tamamen aynıdır. e-YDS’nin elektrobik bir sınav olması sebebiyle pek çok avantajı vardır, en önemli avantajı ise her ay düzenleniyor olmasıdır. Diğer detaylara aşağıdaki maddelerden öğrenebilirsiniz.

e-YDS ne zaman düzenlenir?

e-YDS, ÖSYM’nin yayınladığı sınav takvimine göre her ay düzenlenmektedir. Sınav takvimini öğrenmek için ÖSYM’nin ana sayfasında yayınlanmış olan sınav takvimini incelemelisiniz. 

e-YDS başvuru ücreti ne kadardır?

2016 yılı itibarıyla sınav ücreti 200 TL’dir.

e-YDS elektronik bir sınav ise her yerden sınava girebilir miyim? e-YDS nerede yapılıyor?

2016 itibarıyla Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerimizde sınav merkezleri vardır.

Ankara’da; ÖSYM Esenboğa e-sınav merkezinde yapılmaktadır.

Tam adres: Saracalar, Ankara-Çubuk Yolu No:753, 06750 Akyurt/Ankara

İstanbul’da; ÖSYM Levent e-sınav merkezinde yapılmaktadır. 

Tam adres: Emniyetevleri, Eski Büyükdere Cd. No:1, 34415 Kağıthane/İstanbul

İzmir’de; ÖSYM İzmir e-sınav merkezinde yapılmaktadır. 

Tam adres: ÖSYM İzmir Kuzey/Güney İl Sınav Koordinatörlüğü: Alsancak Mahallesi,1480.Sk.,No:12,KONAK/İZMİR

e-YDS’ye kaç kez girilebilir?

Bir kişi sınava 3 ay’da bir kez girebilir. Önceleri bu madde 12 ay’da bir sınava girilebilir şeklindeyken Ekim 2016’da yayınlanan güncelleme ile 3 (üç) ay’da bir sınava girilebilmesi sağlanmıştır. e-YDS için başvurular diğer sınavlardan farklı olarak ödemeye işlemi ile başlar dolayısıyla ödeme ekranında sorun olmadan ödeme yapabiliyorsanız sınava başvuru yapabiliyorsunuz demektir. 3 ay’dan az bir sürede sınava girdiyseniz sistem bunu otomatik olarak engelleyecektir.

e-YDS’ye nasıl başvuru yapabilirim?

Başvuru için öncelikle internet üzerinden kredi kartı aracılığı ile başvuru ücretini yatırmanız gerekmektedir. Başvuru ücreti 2016 için 200 TL’dir. Başvuru ücretini yatıran kişiler şifreleri ise http://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numara ve ÖSYM Aday İşlemleri şifresi ile giriş yaparak başvurularını tamamlarlar. Başvuru tamamlandıktan sonra başvuru belgenizin bir çıktısını almanız gerekmektedir. ÖSYM Aday işlemleri şifresi olmayan öğrenciler ücreti yatırdıktan sonra ÖSYM Sınav Başvuru merkezleri aracılığı ile başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Pratik uygulamalarda sıklıkla tecrübe ettiğimize göre başvuru için ödeme ekranı kullanıma açıldıktan dakikalar sonra kontenjan dolması sebebiyle başvurular kapanmaktadır. Başvuru ücretlerini yatırma işlemi ilgili e-YDS’nin başvuru günü saat 14.00’da başlamaktadır.

e-YDS’de kontenjan kaç kişi?

2016 yılı için açıklanan güncel kontenjan rakamlarına göre; Ankara’da 3000, İstanbul’da 431, İzmir’de 72 olarak açıklanmıştır. Bu kontenjanlarda değişiklik olması ihtimaline karşın www.osym.gov.tr’de sınavlar menüsünde YDS başlığının altında yer e-YDS ile ilgili duyuruları takip etmelisiniz. Link veremiyoruz çünkü ÖSYM sitesinde sürekli olarak linkler değişiklik göstermektedir. 

e-YDS denemesi yapabilir miyim? 

 

ÖSYM bu konuda büyük bir kolaylık sağlayarak tam bir e-YDS sınavını deneme yapmak amacıyla internet sitesi üzerinden yayınlamıştır. Bu deneme sınavı e-YDS’nin birebir görünümünde hazırlanmıştır. 

 

Kaynak: www.ydsonline.net